Min bil er blevet påkørt – hvad skal jeg gøre?
Skade med kendt modpart
Notér modpartens registreringsnummer, navn, adresse og telefonnummer. Det kan også være nyttigt at notere, hvilket forsikringsselskab bilen er forsikret i, samt policenummeret (hvis vedkommende kender det), og eventuelt ejerens navn, adresse og telefonnummer.
Du kan med fordel tage billeder som dokumentation af situationen og skader på bilerne – men kun, hvis det kan gøres sikkert uden at skabe fare for trafikken eller dig selv.
Hvis der er vidner til ulykken, bør du få deres kontaktoplysninger og bede dem beskrive deres oplevelse af forløbet.
Undgå altid at diskutere skyldsspørgsmål på stedet. Det er forsikringsselskaberne, der afgør, hvem der har ansvaret for ulykken.
Når du har styr på al relevant information, skal du anmelde skaden til din forsikring.
Skade med ukendt modpart
Hvis du har en kaskoforsikring inkluderet i din bilforsikring, dækker den de fleste skader på din bil – også hvis du får en parkeringsskade, hvor skadevolderen er ukendt. Du skal dog typisk betale en selvrisiko, hvis du ikke ved, hvem der har lavet skaden på din bil - f.eks. hvis du kommer ud fra supermarkedet og opdager en bule eller ridse på bilen, og der ikke er nogen vidner.
Hos Concordia Forsikring har du mulighed for at tegne en udvidet dækning, som gør, at du ikke skal betale selvrisiko, hvis du får en sådan parkeringsskade. Læs mere om parkeringsskadeforsikringen her.
Uanset om du skal betale selvrisiko eller ej, skal du anmelde skaden til dit forsikringsselskab, hvis du ønsker, at forsikringen skal klare udgifterne for dig.
Du kan evt. prøve at efterlyse vidner eller kontakte indkøbscenter, butik m.v. for at høre, om de har videoovervågningsbilleder som kan bruges til at identificere, hvem der har påkørt din bil.