Campingvognsforsikring

Med en campingvognsforsikring hos Concordia Forsikring kan du nyde campinglivet fuldt ud. Vi dækker både campingvogn, fortelt, indbo og evt. teltvogn – og hvis uheldet er ude, hjælper vi dig trygt videre.

Hvad dækker en campingvognsforsikring?

Din campingvogn er delvist dækket af ansvarsforsikringen på din bil. Forvolder du skade på andre personer eller deres ting, mens du kører med din campingvogn, dækker bilforsikringen det erstatningsansvar, du eventuelt måtte blive pålagt. Ansvarsforsikringen dækker dog ikke skader på din egen campingvogn. Derfor har du brug for en kaskoforsikring. 

Kaskoforsikringen dækker skader ved eks. tyveri, hærværk eller brand – på både campingvogn og fortelt. Og du har frit værkstedsvalg, hvis du får en skade. Du har mulighed for at udvide kaskoforsikringen, så den også omfatter din teltvogn eller trailer.

Forsikringen inkluderer en indboforsikring, der dækker grill, køkkengrej, havemøbler, cykler og andet indbo – så længe tingene hører fast til i campingvognen. 

Vores campingvognsforsikring dækker både i Danmark og i udlandet. Så du kan trygt spænde din vogn på krogen og køre afsted på campingferie.

Se produktarket for vores campingvognsforsikring

Grunddækning

Kaskoforsikring

Campingvognsforsikringen dækker, hvis din campingvogn bliver beskadiget, f.eks. ved påkørsel, brand, lynnedslag, eksplosion, overspænding, induktion eller hærværk – uanset om skaden sker i Danmark eller i udlandet. 

Forsikringen dækker også, hvis din campingvogn eller tilbehør den bliver stjålet. Dit fortelt er dækket af forsikringen, når det kan indeholdes i forsikringssummen.

Dækker bl.a.:

 • Ved skader på campingvogn, fortelt og tilbehør – ved eks. færdselsuheld, parkering, brand eller hærværk
 • Ved tyveri af eller indbrud i campingvogn

Dækker bl.a. ikke:

 • Skade, der er en følge af vejrligets påvirkning, f.eks. tæring, rust og frostsprængning
 • Forringelse af campingvognen som følge af slitage, herunder stenslag i lak, ridser eller lignende
 • Fabrikations- og konstruktionsfejl
 • Stormskader på antenner og sommerfortelt i perioden fra 1. november til og med 29. februar. Vinter- og helårstelt er dog dækket hele året
 • Afsavnstab

Indboforsikring

Forsikringen omfatter også det indbo, der naturligt hører til campingvognen. Det kan f.eks. være køkkengrej, grill, service, bestik, sengetøj, campingmøbler og -cykler.

Dækker bl.a.:

 • Skader på eller tyveri af privat indbo og inventar, som hører til og beror i campingvognen
 • Rimelige udgifter til redning og bevaring af de forsikrede genstande i forbindelse med en dækningsberettiget skade

Dækker bl.a. ikke:

 • Skader ved svidning og smeltning, f.eks. gløder fra tobaksrygning
 • Glemte, tabte eller forlagte genstande

Retshjælp

Campingvognsforsikringen inkluderer også retshjælp, der i visse tilfælde dækker advokatbistand og sagsomkostninger, hvis du som privatperson havner i en retssag –  både sager som rejses mod dig, og sager du anlægger mod andre.

Dækker:

 • Private retstvister, der vedrører din campingvogn eller personskade opstået ved kørsel med campingvognen
 • Sagsomkostninger op til 225.000 kr., herunder pålagte omkostninger som følge af retssagen samt rets- og berammelsesafgift

Dækker bl.a. ikke:

 • Hvis du ikke har rimelig grund til at føre retssag
 • Skattesager, straffesager, skilsmissesager og arvesager
 • Sager, der har forbindelse til dit erhverv
 • Rejseudgifter eller tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med retssagen

Tilvalgsdækninger

Trailere og teltvogne

Det er også muligt at tegne en kaskoforsikring på trailere og teltvogne. Dækningsomfanget er identisk med det for campingvognsforsikringen.

Autohjælp

Campingvognen kan også få brug for vejhjælp. Gennem os kan du få rabat på abonnement hos SOS Dansk Autohjælp, så du er godt hjulpet, hvis uheldet er ude. 

Er din bil forsikret hos os med tilvalgt autohjælpsabonnement, får du gratis vejhjælp på din campingvogn, når den er efterspændt bilen. 

Dækker bl.a.:

 • Starthjælp
 • Transport til værksted, hvis ikke du kan hjælpes på stedet
 • Hjulskifte
 • Udbringning af benzin og diesel
 • Døroplukning, hvis du smækker dig ude af bilen, eller nøglen bliver væk
 • Glasskader
 • Bjærgning/fritrækning (kun i Danmark)
 • Bugsering efter tyveri (kun i Danmark)
 • Hotelovernatning, hvis bilen ikke kan repareres samme dag (kun i Danmark)
 • Udgifter til f.eks. bus, tog, taxa og færge, hvis du ikke kan køre med redderen
 • Efterspændt trailer eller campingvogn

Dækker bl.a. ikke:

 • Tyveri af din bil eller dit påhængskøretøj
 • Hjælp til behov, som var kendt, før forsikringen blev tegnet
 • Udgifter til reservedele og brændstof

Tag trygt på campingferie

Selv om du er en erfaren campist, kan der nemt ske uforudsete ting i trafikken eller på campingpladsen. Derfor er det vigtigt, at du har en god forsikring til din campingvogn.

Vores campingvognsforsikring omfatter både vogn, fortelt og indbogenstande og dækker bl.a. kaskoskader, tyveri, retshjælp og autohjælp. Med Concordia Forsikring i ryggen er din campingvogn sikret mod de fleste uheld, og du og din familie kan trygt campere sammen – både i Danmark og i udlandet.

Vil du have en billig campingvognsforsikring med en god dækning? Vi garanter personlig rådgivning og skræddersyr en forsikringsløsning, der passer til dig. Som Totalkunde opnår du 10 % rabat på din campingvognsforsikring.

Se vores helt skarpe priser på forsikring til campingvogn her

Ofte stillede spørgsmål

Er det lovpligtigt at have forsikring på campingvogn?

Nej, det er ikke lovpligtigt at have en forsikring til din campingvogn.

Campingvognen er delvist dækket af ansvarsforsikringen på din bil – den dækker dit erstatningsansvar, hvis du kommer til at gøre skade på andre personer eller deres ting, mens du kører med campingvognen.

Din bils ansvarsforsikring dækker ikke skader på den efterspændte campingvogn. Her skal du i stedet tegne en selvstændig kaskoforsikring – som typisk går under navnet campingvognsforsikring eller påhængsvognsforsikring.

Hvor dækker campingvognsforsikringen?

Vores campingvognsforsikring dækker i Danmark og i de lande, der er tilsluttet Grønt Kort-ordningen.

Dækker en campingvognsforsikring også autocamper?

Nej, det gør den ikke. Her skal du have en anden type forsikring. Ønsker du at forsikre din autocamper, kan du bestille et uforpligtende forsikringstilbud eller ringe på 63 14 44 44.

Hvad koster en campingvognsforsikring?

Prisen på en campingvognsforsikring afhænger først og fremmest af din campingvogns handelsværdi – se priseksempler her.

Indbosummens størrelse har også indflydelse på prisen. Indbosummen er den samlede værdi af alle de ting, du har i din campingvogn – populært sagt er det værdien af de genstande, der ville falde ud, hvis du vendte vognen på hovedet.

Derimod er det uden betydning for forsikringens pris, om campingvognen er kørende eller stationær.

Ønsker du at finde ud af, hvad det koster at forsikre din campingvogn? Bestil et uforpligtende tilbud.

Hvad dækker campingvognsforsikringen ikke?

De præcise vilkår skal altid findes i forsikringsbetingelserne. Nedenfor kan du dog se et par typiske eksempler på, hvad en campingvognsforsikring ikke dækker:

 • Vejrlige forhold og slitage: En campingvognsforsikring dækker ikke skader, der skyldes vejrlige forhold og slitage – f.eks. rust, stenslag i lak, ridser og lignede.

 • Fabrikations- og konstruktionsfejl: En campingvognsforsikring dækker ikke fabrikations- og konstruktionsfejl. Disse fejl vil ofte være omfattet af reklamationsretten, men det afhænger af, hvilken type campingvogn du har købt. Læs mere om dine rettigheder, når du køber en campingvogn her.

 • Indbo du medbringe fra din helårsbolig: Som tommelfingerregel er de genstande, der hører til selve campingvognen forsikret gennem campingvognsforsikringen. Derimod er de ting, som du har taget med hjemmefra, omfattet af indboforsikringen på din bopælsadresse. 

Er fortelt til campingvognen dækket?

Ja, dit fortelt er også dækket, når du har en campingvognsforsikring hos os. 

Forsikringen dækker dog ikke stormskade på sommerfortelte i perioden fra 1. november til og med 29. februar. Vinter- og helårstelte er dækket hele året. 

Skader, der skyldes brand eller tyveri, dækkes hele året, uanset hvilken type fortelt der er tale om.

Er min campingvogn dækket i udlandet?

Din campingvogn er omfattet af din bils lovpligtige ansvarsforsikring – som gælder i alle EU-lande samt visse lande uden for EU, der er med i Grøn Kort-ordningen.

Det grønne kort er dit bevis på, at din bil er ansvarsforsikret, hvis du med bilen – eller en eftertrukket campingvogn – kommer til at skade andre personer eller deres ting, herunder køretøjer.

Det er ikke nødvendigt at medbringe det grønne kort til alle lande. I langt de fleste tilfælde signalerer din nummerplade i sig selv, at du har en lovpligtig ansvarsforsikring.

Hvis du har tegnet en kaskoforsikring til din campingvogn, er campingvognen automatisk omfattet af Rødt Kort-ordningen hos SOS International, der sikrer dig redningsdækning i udlandet.

Derfor skal du vælge Concordia Forsikring

Forsikring handler om, at du og din familie skal være sikret bedst muligt, hvis livet pludselig tager en drejning. Det vigtigste for os er at gøre din hverdag mere tryg, og vi er her for at hjælpe dig. Tag vores ord for det – men endnu bedre, tag vores kunders ord for det.

Stella L. Nielsen
Adm. direktør

Få et forsikringstilbud

Hos Concordia Forsikring er forsikringstilbud altid personlige – og skræddersyet til at matche dine behov. Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver. Så finder vi sammen ud af, hvordan du bliver sikret bedst muligt.