Entrepriseforsikring

Skal du bygge om, bygge til eller bygge nyt? Med en entrepriseforsikring hos Concordia Forsikring er du sikret fra første spadestik.

Hvad dækker en entrepriseforsikring?

Som privatperson er det en god idé at tegne en entrepriseforsikring, hvis du skal bygge nyt, renovere eller bygge til.

Din husforsikring undtager normalt alle skader, der sker i forbindelse med dit byggeri. Og selvom du har professionelle folk til at hjælpe dig, må du ikke forvente, at deres forsikring dækker.

En entrepriseforsikring dækker bl.a., hvis der sker uforudsete skader på byggeriet eller midlertidige konstruktioner. Forsikringen dækker også byggematerialer mod både skade og tyveri.

Med andre ord er du med en entrepriseforsikring sikret økonomisk mod de fleste skader, der kan opstå, når du bygger om, til eller nyt. Du skal være opmærksom på, at entrepriseforsikringen skal tegnes, inden projektet går i gang. 

Se produktarket for vores entrepriseforsikring

Grunddækning

Entreprisedækning all risk

Entrepriseforsikringen dækker de fleste skader, der kan opstå i forbindelse med dit byggeri. Det kan f.eks. være en understøtning, der styrter sammen, eller vandskade som følge af at en presenning blæser af.

Forsikringen omfatter både byggeriet og byggematerialerne – og dækker dig dermed også ved tyveri af materialer, køkkenelementer, hårde hvidevarer, VVS-udstyr og lignende. 

Dækker bl.a.:

 • Hærværk
 • Tyveri af byggematerialer, hårde hvidevarer, VVS-udstyr og lignende
 • Skader på byggeriet
 • Frostsprængning og vandskader

Dækker bl.a. ikke:

 • Brandskader (de er dækket af den almindelige bygningsforsikring f.eks. husforsikring, eller sommerhusforsikring)
 • Skader på motordrevne køretøjer, entreprenørmateriel, arbejdsmaskiner, skure, værktøj og stilladser
 • Erstatning ved forsinkelse eller manglende fuldførelse af byggeriet
 • Skader, der skyldes slid eller gradvis forringelse

 

Dækning for bestående bygning

Entrepriseforsikringen dækker skader på den allerede eksisterende bygning, som sker i forbindelse med byggeriet –  f.eks. trykskade på mur eller forskubbet tagkonstruktion. Du behøver normalt kun at købe denne dækning, hvis der er tale om en ombygning, tilbygning eller renovering.

Dækker:

 • Pludselige og uforudsete skader på bestående bygning, som er en direkte følge af entreprisens udførelse

Dækker bl.a. ikke:

 • Skader på genstande, som ikke er bygningsdele
 • Brandskader (de er dækket af den almindelige bygningsforsikring f.eks. husforsikring, eller sommerhusforsikring)

Ansvarsforsikring

Entrepriseforsikringen indeholder en ansvarsforsikring, der dækker, hvis du som bygherre bliver gjort erstatningsansvarlig for skade på andre personer eller andres ting.

Dækker:

 • Dit erstatningsansvar over for andre personer og deres ting, hvis skaden vedrører byggeriet

Dækker bl.a. ikke:

 • Skader på ting, som du låner eller lejer
 • Skader på bygherrens egne ting
 • Skader forvoldt ved brug af motordrevne køretøjer, herunder selvkørende arbejdsredskaber

Tilvalgsdækninger

Afhjælpningsperiode

Vælger du denne tilvalgsdækning, dækker entrepriseforsikringen i en afhjælpningsperiode på 12 måneder efter byggeperioden udløber. Forsikringen dækker således skader, der er opstået i byggeperioden, men først viser sig i afhjælpningsperioden.

Det er også dækket, hvis der i afhjælpningsperioden opstår skader i forbindelse med, at håndværkere udbedrer mangler ved byggeriet.

Udvidelsen er målrettet skader som følge af håndværkerudført arbejde og tilkøbes normalt ved nybyggeri og større om- og tilbygninger.

Tør du gå i gang med byggeriet uden at være forsikret?

Det er dit ansvar som bygherre, at dit byggeri er forsikret korrekt – også selvom du har en professionel entreprenør på byggeprojektet.

Uanset om der er tale om nybygning, ombygning, tilbygning, modernisering, renovering eller kloakering, så forløber et byggeri sjældent efter planen, og der er altid risiko for uventede skader og eventuelle erstatningskrav. Du skal derfor afgøre med dig selv, om du tør stikke spaden i jorden uden at have en entrepriseforsikring.

Hos Concordia Forsikring får du altid personlig og kompetent rådgivning om dine forsikringer – og vi hjælper dig med at finde en løsning, der passer til netop dit byggeprojekt.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en entrepriseforsikring?

Prisen på en entrepriseforsikring beregnes på baggrund af byggeriets omfang, værdi og varighed. 

For at få en nøjagtig pris på en entrepriseforsikring til dit byggeprojekt, kan du bestille et uforpligtende tilbud. Så tager vi en snak om dit byggeri og finder ud af, hvordan det skal dækkes.

Hvornår skal jeg have en entrepriseforsikring?

Hvis du skal bygge nyt, bygge til eller bygge om, er det en god idé at sikre dig med en entrepriseforsikring. Forsikringen dækker skader i forbindelse med byggeri og skal tegnes, inden byggeprojektet starter.

Hvem skal tegne entrepriseforsikringen?

Du skal som bygherre tegne entrepriseforsikringen. Selvom du har én eller flere professionelle aktører til at hjælpe dig med byggeriet, er det ikke sikkert, at disses forsikringer dækker eventuelle skader.

Hvad betyder all risk forsikring?

Ved en all risk forsikring forstås en forsikring, der dækker alle skadeårsager, medmindre de er direkte undtaget i vilkårene.

Det er altid vigtigt, at du sætter dig ind i, hvad der står i forsikringsbetingelserne, ikke mindst når der er tale om en all risk dækning. Du kan altid kontakte os for råd og vejledning – vi er her for at hjælpe dig.

Derfor skal du vælge Concordia Forsikring

Forsikring handler om, at du og din familie skal være sikret bedst muligt, hvis livet pludselig tager en drejning. Det vigtigste for os er at gøre din hverdag mere tryg, og vi er her for at hjælpe dig. Tag vores ord for det – men endnu bedre, tag vores kunders ord for det.

Stella L. Nielsen
Adm. direktør

Få et forsikringstilbud

Hos Concordia Forsikring er forsikringstilbud altid personlige – og skræddersyet til at matche dine behov. Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver. Så finder vi sammen ud af, hvordan du bliver sikret bedst muligt.