Motorcykelforsikring

Få styr på forsikringen til din motorcykel, inden du kører ud i det blå. Med en motorcykelforsikring hos Concordia Forsikring er du godt dækket på farten, så du kan nyde følelsen af frihed – vi giver dig en sikker og fleksibel forsikringsløsning. 

Hvad dækker en motorcykelforsikring?

Vores motorcykelforsikring giver dig en god dækning, uanset om du benytter din motorcykel som primært transportmiddel eller til hobbykørsel.

Forsikringen omfatter naturligvis den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker dit erstatningsansvar over for andre personer og andres ting samt passagerer på motorcyklen.

Du har mulighed for at tilføje kaskoforsikring, så du også er dækket for bl.a. brand-, tyveri- og færdselsskader på din motorcykel.

Sidst, men ikke mindst kan du tilvælge autohjælp til din motorcykelforsikring, ligesom forsikringen kan udvides til at dække helårskørsel. På den måde får du en forsikring, der passer til netop dine behov.

Se produktarket for vores motorcykelforsikring

Grunddækning

Ansvarsforsikring

Motorcykelforsikringen omfatter den lovpligtige ansvarsforsikring, som dækker de skader, du de skader, du måtte pådrage andre personer eller andres ting ved brug af motorcyklen – f.eks. hvis du kommer til at køre ind i en anden trafikant.

Dækker:

 • Dit erstatningsansvar over for andre personer og deres ting – hvis skaden forvoldes ved brug af motorcyklen
 • Skader på passagerer på din motorcykel

Dækker bl.a. ikke:

 • Skader på den forsikrede motorcykel og føreren af motorcyklen
 • Skader på tilkoblet sidevogn eller påhængsvogn – eller på ting, der transporteres heri

Kaskoforsikring

Ønsker du at sikre din egen motorcykel i tilfælde af skader, skal du have en kaskoforsikring. Forsikringen dækker f.eks. skader ved påkørsel, brand eller tyveri – uanset om skaden sker i Danmark eller i udlandet.

Kørselsskader dækkes som udgangspunkt kun i perioden fra og med 1. marts til og med 30. november, men du har mulighed for at udvide til helårsdækning mod præmietillæg.

Bliver din motorcykel totalskadet, dækker vi den til nyværdi, hvis den er under 1 år gammel. 

De præcise regler for nyværdierstatning fremgår af forsikringsbetingelserne, men skaden skal mindst udgøre 50 % af motorcyklens nyværdi, ligesom motorcyklen skal være have været fabriksny ved indtegning.

Dækker bl.a.:

 • Skader på den forsikrede motorcykel og motorcyklens faste udstyr – f.eks. ved sammenstød, påkørsel og parkering
 • Tyveri, indbruds- og hærværksskade
 • Skader som følge af brand, lynnedslag eller kortslutning
 • Redningshjælp i udlandet (via Rødt Kort-ordningen)
 • Transportomkostninger i Danmark

Dækker bl.a. ikke:

 • Skader, der skyldes slid
 • Fabrikations- og konstruktionsfejl
 • Skader omfattet af reklamationsret og garanti
 • Skader i motor og andre mekaniske/elektriske dele, medmindre disse sker som følge af brand, lynnedslag, tyveri, hærværk eller eksplosion
 • Skader påført ved grov uagtsomhed, eller som sker, fordi føreren er påvirket
 • Skader, som skyldes forkert påfyldning af væske/brændstof

Retshjælp

Motorcykelforsikringens kaskoforsikring inkluderer retshjælp, der i visse tilfælde dækker advokatbistand og sagsomkostninger, hvis du som privatperson havner i en retssag –  både sager som rejses mod dig, og sager du anlægger mod andre.

Dækker:

 • Private retstvister, der vedrører din motorcykel eller personskade opstået ved kørsel på motorcyklen
 • Sagsomkostninger op til 225.000 kr., herunder pålagte omkostninger som følge af retssagen samt rets- og berammelsesafgift

Dækker bl.a. ikke:

 • Hvis du ikke har rimelig grund til at føre retssag
 • Skattesager, straffesager, skilsmissesager og arvesager
 • Sager, der har forbindelse til dit erhverv
 • Rejseudgifter eller tabt arbejdsfortjeneste i forbindelse med retssagen

Tilvalgsdækninger

Helårskørsel

Motorcykelforsikringen kan udvides til at dække kørselsskader året rundt, hvis du også ønsker at køre på din motorcykel i vintermånederne.

Dækker:

 • Kørselsskader sket i perioden 1. januar til 31. december (begge dage inklusiv)

Autohjælp

Hvis du tegner autohjælp i tillæg til din motorcykelforsikring, kan du få assistance ved uheld og driftsstop.

Vi samarbejder med SOS Dansk Autohjælp. Det betyder, at du får rabat på dit vejhjælpsabonnement, når du har en kaskoforsikring hos os. Dækningen gælder både i Danmark og Europa.

SOS Dansk Autohjælp er i de fleste tilfælde fremme inden for 35 minutter og hjælper dig døgnet rundt. 

Se produktarket for vores autohjælps-abonnement her

Dækker bl.a.:

 • Starthjælp
 • Transport til værksted, hvis ikke du kan hjælpes på stedet
 • Hjulskifte
 • Udbringning af benzin og diesel
 • Bugsering til værksted, hvis du mister nøglen
 • Bjærgning/fritrækning (kun i Danmark)
 • Bugsering efter tyveri (kun i Danmark)
 • Hotelovernatning, hvis bilen ikke kan repareres samme dag (kun i Danmark)
 • Udgifter til f.eks. bus, tog, taxa og færge, hvis du ikke kan køre med redderen

Dækker bl.a. ikke:

 • Tyveri af din motorcykel
 • Hjælp til behov, som var kendt, før forsikringen blev tegnet
 • Udgifter til reservedele og brændstof

Bliv bedre kørende med en motorcykelforsikring

Det er vigtigt, at du har en ordentlig forsikring til din motorcykel, også kaldet en MC-forsikring. Tanken om, at du er godt dækket, giver dig en større følelse af tryghed, når du sætter dig op på motorcyklen og kører ud i det blå.

Vi er med dig hele vejen. Vælger du at forsikre din motorcykel hos Concordia Forsikring, får du en solid grunddækning til en god pris – og mulighed for at tilvælge flere dækninger, hvis du har behov for at være ekstra godt dækket ind. Med vores app Mit Concordia kan du nemt anmelde skader på farten. Hvis uheldet er ude, hjælper vi dig videre hurtigst muligt, så du igen kan komme på ud på landevejene.

Sådan får du en billigere forsikring

En køretur på motorcykel er lig med frihed, fart og vind i håret. Men det kan altid betale sig at køre med omtanke – ikke mindst af sikkerhedshensyn over for dig selv og dine medtrafikanter. Men også fordi, det giver dig en billigere motorcykelforsikring.

Motorcykelforsikringen er en bonusregulerende forsikring, hvor du ved hvert skadefrie år rykkes et præmietrin op, indtil du opnår elitestatus. Og det er her, du betaler den laveste pris på din motorcykelforsikring.

Vælger du at samle minimum din bil-, indbo- og ulykkesforsikring hos Concordia Forsikring, bliver du Totalkunde og sparer derved 10 % på dine forsikringer – også din motorcykelforsikringen. Rabatten ydes fortsat, selvom du får skader.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en motorcykelforsikring?

Prisen på en motorcykelforsikring er individuel og bestemmes ud fra en række forskellige faktorer. 

Prisen afhænger først og fremmest af, om du har en sports- eller touringmotorcykel. Derudover har det betydning, hvad handelsværdien på motorcyklen er, samt hvilken dækning og selvrisiko, du vælger. For hvert år du kører skadefri, falder din forsikringspræmie, indtil det laveste trin er nået.

Er du Totalkunde, opnår du 10 % rabat på din motorcykelforsikring. Rabatten ydes, selv om du får skader.

Bestil et tilbud og find ud af, hvad en forsikring til din motorcykel koster.

Hvordan er min motorcykel dækket i udlandet?

Ansvarsforsikringen til din motorcykel dækker dig på samme måde i hele EU. Uden for EU dækker forsikringen kun i de lande, der er med i Grønt Kort-ordningen.

Hvis du har tegnet kaskoforsikring til din motorcykel, har du automatisk en redningsforsikring hos SOS International via Rødt Kort-ordningen. Forsikringen giver dig ret til redningshjælp i hele Europa, så du kan få din motorcykel repareret eller transporteret hjem, hvis uheldet er ude. 

Hvordan dækker forsikringen, hvis jeg låner min motorcykel ud?

Hvis du låner din motorcykel ud, og der sker en skade, er både føreren og motorcyklen dækket på samme måde, som hvis du selv kørte. Du skal blot være opmærksom på, at der skal betales dobbelt selvrisiko ved skader, der bliver forvoldt, mens motorcyklen er udlånt.

Må man køre motorcykel året rundt?

Hvis du udelukkende tegner en ansvarsforsikring til din motorcykel, må du køre hele året rundt. Udvider du din MC-forsikring med en kaskodækning, skal du være opmærksom på, at der gælder bestemte køreperioder.

Kaskoforsikringen hos Concordia Forsikring dækker som udgangspunkt kun kørselsskader i perioden fra og med 1. marts til og med 30. november, men du har mulighed for at udvide til helårsdækning mod præmietillæg.

Kaskoforsikringen dækker dog for brand, tyveri og hærværk hele året.

Skal man have forsikring på motorcyklen?

Ja, du skal have den lovpligtige ansvarsforsikring på din motorcykel. Den sikrer andre mennesker erstatning, hvis du forårsager skade på dem eller deres ejendele ved brug af motorcyklen.

Om du ønsker at udvide forsikringen med ekstra dækninger, som eksempelvis kasko, vejhjælp og helårskørsel, er helt op til dig selv.

Derfor skal du vælge Concordia Forsikring

Forsikring handler om, at du og din familie skal være sikret bedst muligt, hvis livet pludselig tager en drejning. Det vigtigste for os er at gøre din hverdag mere tryg, og vi er her for at hjælpe dig. Tag vores ord for det – men endnu bedre, tag vores kunders ord for det.

Stella L. Nielsen
Adm. direktør

Få et forsikringstilbud

Hos Concordia Forsikring er forsikringstilbud altid personlige – og skræddersyet til at matche dine behov. Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver. Så finder vi sammen ud af, hvordan du bliver sikret bedst muligt.