Kaskoforsikring – derfor kan det betale sig

Er det nødvendigt med en kaskoforsikring? Selvom den er frivillig at tegne, kan en kaskoforsikring til enten bil, motorcykel, campingvogn, trailer eller båd spare dig for mange penge, hvis uheldet er ude. Få overblik over de ting, der er værd at vide om kaskoforsikring.

Hvad er en kaskoforsikring?

I Danmark er det lovpligtigt at have en ansvarsforsikring til f.eks. bil, motorcykel og visse bådtyper. Men modsat den lovpligtige ansvarsforsikring er kaskoforsikringen helt frivillig – og noget du kan tilvælge, hvis du ønsker det.

En kaskoforsikring hjælper dig med at dække udgifterne, hvis din bil, motorcykel, cykel, campingvogn eller båd bliver skadet, f.eks. i tilfælde af færdselsuheld, brand, hærværk og tyveri.

Hvad dækker en kaskoforsikring?

En kaskoforsikring dækker de fleste skader, der kan opstå i forbindelse med uheld og tyveri. Der findes forskellige kasko-typer, alt afhængigt af hvilken slags køretøj eller fartøj, du ønsker at forsikre. Herunder kan du læse om nogle af de kasko-typer, der findes på markedet – og blive klogere på, hvordan de hver især dækker.

Kasko til bil

Ønsker du at sikre din egen bil ved skader, skal du vælge en bilkaskoforsikring. Har du en dyr bil, er det særlig rart at vide, at den er ordentlig dækket, hvis der pludselig skulle ske noget. Kasko-delen af en bilforsikring dækker bl.a.:

 • Skader på bilen og bilens faste udstyr – f.eks. ved sammenstød, påkørsel eller parkering
 • Skader ved tyveri, indbrud eller hærværk
 • Skader som følge af brand, lynnedslag eller kortslutning

Læs mere om bilforsikring her.

Kasko til motorcykel

Du har mulighed for at tilføje kaskodækning til din motorcykelforsikring. Den sikrer dig økonomisk, hvis du får skader på din MC, f.eks. ved trafikuheld, hærværk eller tyveri.

Kørselsskader dækkes som udgangspunkt kun i perioden fra og med 1. marts til og med 30. november – men du har mulighed for at udvide til helårsdækning mod præmietillæg, så du også kan køre på motorcyklen i vintermånederne. En kaskoforsikring til MC dækker bl.a.:

 • Skader på motorcyklen og motorcyklens faste udstyr – f.eks. ved sammenstød, påkørsel eller parkering
 • Skader ved tyveri, indbrud eller hærværk
 • Skader som følge af brand, lynnedslag eller kortslutning
 • Vejhjælp i udlandet

Læs mere om motorcykelforsikring her.

Kasko til campingvogn

Din campingvogn er delvist dækket af din bilforsikring – men kun på ansvarsdelen. Og da ansvarsforsikringen ikke dækker skader på din egen campingvogn, er det en god idé også at tegne en kaskoforsikring til vognen.

Med en kaskoforsikring til din campingvogn er du sikret økonomisk, hvis din campingvogn bliver beskadiget – uanset om skaden sker i Danmark eller i udlandet. Forsikringen dækker bl.a.:

 • Skader på campingvogn, fortelt og tilbehør – ved eksempelvis påkørsel, brand, lynnedslag, eksplosion, overspænding/induktion eller hærværk
 • Tyveri af eller indbrud i campingvognen

Læs mere om campingvognsforsikring her.

Kasko til båd

Har du investeret i en båd, bør du overveje at tegne en kaskoforsikring, så du er sikret hjælp ved pludselige skader og kan få erstattet bjærgningsudgifterne, hvis båden skulle gå på grund. En kaskoforsikring til båd dækker bl.a.:

 • Skader, som du eller en anden påfører båden – f.eks. under sejlads eller optagning
 • Skader som følge af hærværk, brand, lynnedslag eller kortslutning
 • Skader på påhængsmotor, mast, bom, sejl, kaleche eller lignende udstyr
 • Tyveri af din båd

Læs mere om bådforsikring her.

Kasko til cykel

En kaskoforsikring til din cykel dækker, hvis din cykel bliver beskadiget – eksempelvis ved sammenstød eller styrt. Forsikringen dækker også, hvis din cykel bliver stjålet eller udsat for hærværk. Cykelforsikringen dækker bl.a.:

 • Skader på cyklen i forbindelse med sammenstød, påkørsel, styrt eller væltning
 • Skader på cykel og afmonteret tilbehør under transport
 • Tyveri fra aflåst bygning – står cyklen udenfor, skal den være forsvarligt låst med en godkendt cykellås (husk låsebevis)

Læs mere om cykelforsikring her.

Hvad dækker en kaskoforsikring ikke?

En kaskoforsikring er en all-risks forsikring. Det betyder, at forsikringen dækker alle skader, som ikke er undtaget i forsikringsbetingelserne. Der er dog altid nogle generelle undtagelser og begrænsninger, og en kaskoforsikring dækker eksempelvis ikke:

 • Skader, der skyldes slid
 • Fabrikations- eller konstruktionsfejl
 • Skader omfattet af reklamationsret eller garanti
 • Skader påført ved grov uagtsomhed, eller som sker, fordi føreren er påvirket
 • Skader forårsaget af manglende vedligeholdelse

Har du brug for en kaskoforsikring?

Det er frivilligt, om man vil have en kaskoforsikring, men de fleste vælger den til for at være sikret økonomisk, hvis køretøjet eller fartøjet skulle blive beskadiget eller stjålet. Er uheldet ude, kan det hurtigt blive en dyr fornøjelse. 

Her kan du se eksempler på, hvornår det giver særlig god mening at tegne en kaskoforsikring.

Nyere eller dyre køretøjer

Hvis du ejer en nyere bil eller motorcykel – eller et køretøj med høj værdi – er det en god idé at tegne en kaskoforsikring, der dækker eventuelle skader og tab. Det gør det lidt mere tåleligt, hvis der kommer en glasskade eller køretøjet f.eks. får buler og ridser, mens det står parkeret.

Område med høj risiko for skader

Hvis du bor eller dagligt færdes i områder, hvor der er højere risiko for f.eks. sammenstød, tyveri eller hærværk, kan kaskoforsikringen være en fornuftig investering. Den hjælper dig økonomisk ved uforudsete begivenheder og giver dig større tryghed i hverdagen.

Hyppig kørsel

Hvis du bruger dit køretøj meget vil risikoen for sammenstød og andre uheld naturligt være højere. Derfor giver det mening, at vælge en kaskoforsikring, når du kører meget – og eksempelvis er afhængig af din bil, motorcykel eller cykel til daglig transport.

Leaset bil eller billån

Hvis du har leaset din bil, eller du har lånt penge til at købe den, vil der normalt være krav fra leasingudbyderen eller finansieringsselskabet om, at du tegner en kaskoforsikring. Og det bør du naturligvis altid efterkomme.

Hvad koster en kaskoforsikring?

Pris på kasko er altid individuelt. Først og fremmest kommer det an på, hvilket køretøj eller fartøj, der skal forsikres. Derudover afhænger kaskoforsikringens pris af flere andre faktorer, f.eks.:

 • Køretøjets eller fartøjets værdi: Jo højere værdi en bil, motorcykel, campingvogn, båd eller cykel har, desto højere vil forsikringspræmien typisk være.

 • Skadefri kørsel: Kørsels- og forsikringshistorik spiller ind, når du f.eks. skal forsikre din bil eller motorcykel. Hvis du har en fortid uden skader eller forsikringskrav, vil det som oftest have en positiv indvirkning på prisen.

 • Alder og erfaring: Alder og erfaring som fører kan påvirke prisen på en kaskoforsikring. Er du eksempelvis ung og skal forsikre din første bil, vil prisen for kaskoforsikring være dyrere, end den er for en erfaren elitebilist.

 • Selvrisiko: Forsikringens selvrisiko påvirker også præmien. Vælger du en forhøjet selvrisiko, kan du typisk få en billigere kaskoforsikring.

 • Udvidet sejlads- eller kørselsperiode: Ønsker du at sejle eller køre på MC hele året rundt – også i vinterhalvåret – kan du udvide henholdsvis bådforsikringen eller motorcykelforsikringen, så den også dækker uden for den normale periode. Det betyder dog også, at forsikringspræmien bliver en smule højere.


Kontakt os eller bestil et forsikringstilbud, hvis du vil have en pris på en kaskoforsikring til din motorcykel, campingvogn, cykel eller båd.

Er du nysgerrig på, hvad en bilforsikring koster? Så kan du nemt og hurtigt beregne din pris online.

 

Beregn pris på bilforsikring