Katteforsikring

Med en katteforsikring får du hjælp til at betale dyrlægeregningen, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. Forsikringen skaber økonomisk råderum til at give din kat den nødvendige behandling – og sikrer din firbenede ven et trygt og godt liv.

Hvad dækker en katteforsikring?

En kattesygeforsikring skaber tryghed og ro i hverdagen – og sikrer dig økonomisk hjælp, hvis din kat pludselig bliver syg eller kommer ud for en ulykke.

Et dyrlægebesøg uden for åbningstiden eller en kompliceret operation kan hurtigt blive en dyr affære. Men med en sygeforsikring til din kat, får du refunderet en stor del af dyrlægeregningen, hvis uheldet er ude.

Vi tegner katteforsikring gennem vores specialiserede dyreforsikringsselskab Dyrekassen Danmark. Her får du nem og overskuelig hjælp, hvis uheldet er ude, og du bliver altid mødt af et team af engagerede medarbejdere, som brænder for at passe godt på dig og din kat.

Se produktarket for vores familiedyrsforsikring

Få hjælp til uforudsete dyrlægeudgifter

En kattesygeforsikring hos Dyrekassen Danmark giver dig de bedste forudsætninger for at passe godt på din kat. Forsikringen sikrer livslang dækning til din kat, og som noget helt unikt dækker forsikringen også udgifter til udleveret eller ordineret receptpligtig medicin samt genoptræning – uden at du skal betale ekstra.

Forsikringen dækker i hele Europa, så længe du har fast bopæl i Danmark og er tilmeldt Folkeregistret. Når du vælger en katteforsikring hos Dyrekassen Danmark, får du blandt andet hjælp til at betale følgende udgifter:

 • Diagnosticering og behandling: Forsikringen dækker op 80 % af dyrlægeudgifterne, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade – herunder udgifter til diagnosticering, røntgenfotografering, laboratorietest, behandling og operation, inkl. ekstraudgifter på søn- og helligdage.

 • Nødvendigt ophold på dyreklinik: Hvis din kat bliver indlagt på et dyrehospital pga. en dækket sygdom eller skade, kan katteforsikringen dække omkostningerne ved hospitalisering, pleje og ophold.

 • Udgifter til udleveret eller ordineret receptpligtig medicin: Ud over at dække den medicin, som dyrlægen giver katten i forbindelse med konsultation og indlæggelse på dyrehospital eller -klinik, dækker en kattesygeforsikring fra Dyrekassen Danmark også udgifter til udleveret og ordineret receptpligtig medicin.

 • Genoptræning: I forbindelse med en dækningsberettiget skade dækkes udgifter til dyrlægeordineret genoptræning som f.eks. massage, svømmetræning, waterwalking, fysioterapi og løbebåndstræning. 

En katteforsikring dækker udgifter til behandling af de fleste sygdomme, både akutte og kroniske. Det kan f.eks. være urinvejsinfektion, forhøjet stofskifte, sukkersyge, mave- eller tarmbetændelse, cancer eller allergi.

Der er også hjælp at hente, hvis din kat kommer ud for en pludselig ulykke, og du får brug for dyrlægens hjælp til at behandle en brækket knogle, en tandskade, et sår, en forstuvning eller lignende.

Katte er nysgerrige af natur og lever ofte livet farligt. Med en sygeforsikring til din kat har du mulighed for at give din firbenede ven den nødvendige behandling, hvis den bliver syg eller kommer til skade.

Få rabat på din katteforsikring

Hvis din killing er under 16 uger ved indtegning, får du 10 % rabat på din katteforsikring hos Dyrekassen Danmark. Rabatten gælder i hele kattens liv. Er du medlem af Kattens Værn, får du ligeledes 10 % rabat på kattesygeforsikringen.

Ofte stillede spørgsmål

Hvad koster en katteforsikring?

Prisen på en kattesygeforsikring afhænger af en række forskellige faktorer såsom:

 • Kattens alder
 • Katteracen
 • Din ønskede selvrisiko

Vælger du en højere selvrisiko – som er det beløb, du selv skal betale, når du skal have erstatning fra forsikringen – vil præmien blive billigere.

Prøv prisberegneren hos Dyrekassen Danmark og få en pris på katteforsikring.

Hvad dækker en katteforsikring ikke?

De præcise vilkår skal altid findes i forsikringsbetingelserne. Nedenfor kan du dog se et par generelle eksempler på, hvad Dyrekassen Danmarks kattesygeforsikring ikke dækker:

 • Sygdomme og skader, der er opstået, før forsikringen er tegnet: Forsikringen dækker ikke sygdomme og skader, som din kat har haft, før forsikringen er trådt i kraft. Ej heller forværring eller følger heraf. Det er derfor en fordel, at du tegner forsikringen så tidligt som muligt, mens katten er ung og rask.

 • Forebyggende behandlinger: Forsikringen dækker som hovedregel ikke forebyggende undersøgelser og behandlinger. Det kan f.eks. være vaccination, tandrensning, loppemiddel og sundhedseftersyn af katten.

 • Præventiv kastration eller sterilisation: Forsikringen dækker ikke udgifter til præventiv kastration eller sterilisation af katten. Sker indgrebet i forbindelse med tumorsygdomme i henholdsvis testis og vagina, livmoder eller æggestokke samt pyometra (livmoderbetændelse), vil indgrebet være dækket af sygeforsikringen.

 • Fertilitet, drægtighed og fødsel: Forsikringen dækker som regel ikke behandlinger og undersøgelser forbundet med fertilitet, drægtighed og fødsel, herunder udgifter til kunstig befrugtning, hormonbehandling, nervøs graviditet eller falsk drægtighed og drægtighedsundersøgelser. Forsikringen dækker akut kejsersnit, såfremt den fødende kats liv har været i fare. Dette dækkes kun én gang i kattens liv.

 • Skader på mennesker og ting forårsaget af katten: Forsikringen dækker ikke, hvis din kat er årsag til, at en person eller et dyr kommer til skade, eller at ting går i stykker.

Er der selvrisiko på katteforsikringen?

En kattesygeforsikring hos Dyrekassen Danmark dækker 80 % af dyrlægeudgifterne fratrukket en fast selvrisiko. Der fratrækkes én fast selvrisiko pr. diagnose i en behandlingsperiode på 120 dage. 

Dækker forsikringen, hvis min kat ødelægger ting eller gør skade på andre?

Nej, en katteforsikring dækker ikke, hvis din kat er årsag til, at en person eller et dyr kommer til skade, eller at ting går i stykker.

Hvis andre kræver erstatning af dig for din kats skader, kan du eventuelt anmelde kravet til din private indboforsikring, som også indeholder en ansvarsforsikring

En sygeforsikring til din kat dækker dyrlægeudgifter, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. 

Dækker forsikringen, hvis min kat dør?

En kattesygeforsikring hos Dyrekassen Danmark hjælper med at betale dyrlægeudgifterne, hvis din kat må aflives pga. alvorlig sygdom eller tilskadekomst.

Det er en forudsætning, at aflivningen sker i umiddelbar tilslutning til en dækningsberettiget behandling.

Derfor skal du vælge Concordia Forsikring

Forsikring handler om, at du og din familie skal være sikret bedst muligt, hvis livet pludselig tager en drejning. Det vigtigste for os er at gøre din hverdag mere tryg, og vi er her for at hjælpe dig. Tag vores ord for det – men endnu bedre, tag vores kunders ord for det.

Stella L. Nielsen
Adm. direktør

Få et forsikringstilbud

Hos Concordia Forsikring er forsikringstilbud altid personlige – og skræddersyet til at matche dine behov. Udfyld formularen og bliv kontaktet af en rådgiver. Så finder vi sammen ud af, hvordan du bliver sikret bedst muligt.