Sådan er du dækket af din forsikring på festival

Når du først står på festivalpladsen, er forsikring nok det sidste, du tænker på. Men hvordan ser det ud, hvis dine ejendele bliver stjålet fra teltet? Tjek reglerne, så du er forberedt, hvis uheldet er ude.

Sommeren står for døren, og det samme gør alle festivallerne rundt omkring i det ganske land. Hvert år får mange festivalgæster desværre stjålet betalingskort, penge, mobiltelefon, soundboks og andre kostbare ejendele. 

En tætpakket menneskemængde foran en scene gør det let for lommetyve - også halvtomme teltpladser under koncerterne er det rene slaraffenland for tyvene. Derfor er det vigtigt, at du passer godt på dine ting.

Indboforsikringen dækker ikke alt

Når du er på festivalen, så har du selv ansvar for, hvor og hvordan du opbevarer dine ting. Efterlad ikke dyre ting i teltet, og sørg for at have kreditkort, penge og andre ting af værdi tæt på kroppen.

Husk, at kontanter og smykker aldrig er dækket af forsikringen - hverken ved tyveri fra teltet eller ved lommetyveri – med mindre du ser tyveriet ske og råber op.

Mange festivaller er kontantfrie. Derfor giver det god mening kun at medbringe kreditkort eller overføre penge (kontanter eller MobilePay) til festivallens specielle kontantkort i kontantkortboder. 

Der skal lås på teltet

Mange ved nok ikke, at der skal være en lås på teltet, når man forlader det. I hvert fald hvis man ønsker, at indboforsikringen skal erstatte tyveri fra teltet.

Din forsikring dækker kun, hvis teltet er låst, og der er synlige tegn på, at teltet er brudt op. Ved f.eks. at sætte en lille hængelås på dit telt, gør du det sværere at komme ind. På den måde skal tyven skaffe sig adgang på en anden - og mere synlig - måde, og så dækker forsikringen. 

Gode råd når du skal på festival

  • Tag kun det meste nødvendige med, og lad nye og dyre ting blive hjemme.

  • Tag dine værdier med dig, når du forlader dit telt.

  • Hav kreditkort, kontanter og andre værdier tæt på kroppen, f.eks. i din inderlomme.

  • Husk en hængelås til teltet, og sørg for at låse det af, når du er væk.

  • Sørg for, at både dine ting, dit ansvar og du selv er ordentlig forsikret - med en indboforsikring og en ulykkesforsikring

Vi opfordrer til, at du tjekker din forsikringsaftale, inden du tager på festival – så du har helt styr på, hvordan du er dækket, hvis uheldet er ude.