Kom godt fra start på din motorcykel

Foråret er lig med motorcykler i gadebilledet. Men sæsonstarten kan ende knap så sjovt, hvis du kører galt. Gør dig selv og din MC klar til en ny sæson.

Nogle motorcyklisters køreevner er noget rustne, når de finder motorcyklen frem. Bilisterne skal også lige vænne sig til, at der er flere motorcykler på vejene igen. Risikoen for uheld er derfor større.  

Giv din motorcykel et forårstjek

Lav et grundigt eftersyn af din motorcykel, inden du bevæger dig ud på landevejene igen. På den måde mindsker du risikoen for uheld.

  • Tjek olie og oliefilter: Husk at udskifte både olie, oliefilter og luftfilter, så motoren belastes mindst muligt.

  • Tjek bremseklodser og bremsevæske: En af de vigtigste forudsætninger for at du kan køre sikkert, er at bremserne på din motorcykel virker som de skal. 

  • Tjek lys og lygter: Undersøg om alle lys og lygter virker, eksempelvis blinklys og stoplys. På den måde mindsker du risikoen for, at andre trafikanter overser dig, og at uheld opstår.

  • Tjek dækkene: Giv dækkene et grundigt eftersyn - hvis de er nedslidte, kan det have alvorlig betydning for både din egen og andres sikkerhed. Er dine dæk flade - eller har de flade punkter - så giv dem noget luft. Tjek også, at dækmønsteret er mindst 1 mm.

  • Tjek batteriet: Sørg for, at der er strøm på motorcyklens batteri - det står ofte og bliver fladt henover vinteren, så når foråret nærmer sig, skal det som regel genoplades og efterfyldes med vand.

  • Tjek det elektriske: Gennemgå alt det elektriske udstyr på motorcyklen, og skift det efter behov. Der kan eksempelvis opstå ir ved samlingerne, og det bør fjernes, før det forværres. Ellers risikerer du blot at reparationen bliver dyrere i sidste ende.

  • Tjek alt dit udstyr: Efterse hjem, handsker, støvler og andet udstyr. Det er vigtigt, at det er i god stand, og at størrelsen passer dig, så slagbeskyttelsen dækker de udsatte steder optimalt og sidder godt fast.

Husk at sikre dig selv

Kommer du ud for en ulykke, dækker kaskoforsikringen skaderne på din motorcykel. Men kommer du selv til skade, skal du have en ulykkesforsikring eller en førerulykkesforsikring for at få erstatning.

Vær samtidig opmærksom på, at du skal købe en ekstra dækning på din ulykkesforsikring for at få fuld erstatning, hvis du kommer til skade på motorcykel. 

Læs om ulykkesforsikring

Læs mere om motorcykelforsikring

Læs med SOS Dansk Autohjælp med rabat