Hvordan dækker din forsikring ved tyveri af brænde og træpiller?

Her kan du blive klogere på, hvordan forsikringen dækker, hvis du får stjålet dit brænde eller dine træpiller.

Tyveri fra helårsboligen, hvor du bor

Har du en indboforsikring hos Concordia Forsikring, dækker den både tyveri ved indbrud i aflåst bygning og ved tyveri fra uaflåst bygning eller uden for bygning, når det er fra din helårsbolig, og huset er beboet af dig.

Tyveri fra sommerhus eller fritidshus

Har du brænde eller træpiller opbevaret i dit sommerhus eller fritidshus, skal du være ekstra opmærksom på at tyverisikre det. Tyveri af brænde eller træpiller, der ikke har været låst inde i en bygning, er nemlig ikke dækket af din forsikring, når huset er ubeboet.

Det betyder, at brænde eller træpiller, der stå udenfor bygning eller i åben eller uaflåst carport/skur kun er dækket, når du opholder dig i sommerhuset eller fritidshuset.  

At du kommer på weekendophold i ny og næ medvirker ikke til, at huset i de mellemliggende perioder betragtes som beboet.

Ved udlejning eller udlåning betragtes huset også som ubeboet, og så dækker din forsikring ej heller, hvis ikke der er tale om indbrudstyveri fra aflåst bygning.

Dokumentation

Husk at gemme kvitteringer og tage foto af dit brænde og træpiller, så du kan dokumentere, hvad der er blevet stjålet.

Gode råd til at undgå tyveri af brænde og træpiller

  • Lås træpiller og brænde inde, hvis det er muligt.

  • Placer træpiller eller brændestabler, så det ikke er synligt fra vejen. Får du leveret brænde, træpiller eller andet, så sørg for hurtigt at få det flyttet, så det ikke står synligt fremme.

  • Opsæt gerne lamper med bevægelsescensor.

  • Aftal med dine naboer, om de vil holde ekstra øje – særligt i sommerhusområder.