Sådan undgår du de mest almindelige børneulykker

Børn er nysgerrige og vil udforske verden. Men med eventyrlyst kommer også risikoen for ulykker. Få gode råd til, hvordan du kan forebygge ulykker. 

Sikkerhed på cyklen

Husk dit barn på cykelhjelmen – og gå selv forrest. Det er nemmere at få barnet til at bruge hjelm, hvis du og også selv gør det.

Sørg for at barnet lærer at placere sig korrekt på cykelstien og give tegn, bremse og kigge bagud – uden at miste balancen.

Det er altid en god idé at øve på lukkede områder, før I bevæger jer ud i trafikken.

Hop med hovedet

Trampolinen er et fantastisk redskab til at få børn i bevægelse – men den er desværre også én af de største syndere, når det kommer til ulykker hos børn. De fleste ulykker sker, når børnene hopper flere sammen.

Forbrugerrådet Tænk, Sikkerhedsstyrelsen og Børneulykkesfonden står bag trampolinrådene, der sætter fokus på sikker adfærd på trampolinerne.

5 gode trampolinråd

  • Hop altid én ad gangen
  • Brug sikkerhedsnettet
  • Slå aldrig saltomortaler
  • Børn under 6 år bør have en voksen med ved trampolinen
  • Husk jævnligt at give trampolinen et sikkerhedstjek

Læs mere om sikkerhed på trampolinen her.

Har du husket ulykkesforsikring

Det er svært helt at undgå ulykker i hverdagen. Men med en børneulykkesforsikring er dit barn godt dækket, både hjemme, i institution og skole, til fritidsaktiviteter eller på besøg hos vennerne.

Husk, at det er dit ansvar som forælder at tegne en god forsikring til dit barn. Så er I godt klædt på, hvis uheldet er ude.

Hos Concordia Forsikring forsikrer vi hele familien og giver jer en tryg hverdag.

Læs mere om vores ulykkesforsikring eller bestil et uforpligtende forsikringstilbud.