Jeg skal flytte – hvad med mine forsikringer?

Når du skal flytte, er det en god idé at gennemgå dine forsikringer. Din nye boligsituation kan nemlig betyde, at dit forsikringsbehov ændrer sig.

Skal du flytte hjemmefra?

Når du flytter hjemmefra, bør du overveje at tegne en indboforsikring.

Den sikrer, at du kan få erstatning, hvis du f.eks. mister dine ejendele på grund af tyveri eller brand. Derudover indeholder indboforsikringen også en ansvarsforsikring, som hjælper dig, hvis du kommer til at påføre skader på andre personer eller deres ting og bliver gjort erstatningsansvarlig. Er uheldet ude, kan indboforsikringen spare dig for mange hundrede tusinde kroner.

Når du flytter hjemmefra, bør du også altid overveje, om du har brug for andre forsikringer, f.eks. en ulykkesforsikring eller en cykelforsikring.

Forsikringer til unge mellem 18 til 28 år

Er du mellem 18 til 28 år, tilbyder vi en særlig start-indboforsikring, som især er interessant for dig, der er studerende og lever på SU. Med start-indboforsikringen får du de vigtigste dækninger, men bliver dækket til en lavere pris.

Start-indboforsikring dækker både dig og din kæreste/ægtefælle – og omfatter blandt andet:

  • Indbo
  • Ansvar
  • ID-tyveri
  • Psykologisk krisehjælp

Dertil har du mulighed for at udvide start-indboforsikringen med en række andre dækninger, bl.a. rejseforsikring og elektronikforsikring.

Hvis du anskaffer dig en bil, knallert eller motocykel i forbindelse med, du flytter hjemmefra, skal du også have en ansvarsforsikring til din bilforsikring, knallertforsikring eller motorcykel. Det er lovpligtigt, når man ejer et motorkøretøj. Dertil bør du overveje, om du vil have en kaskoforsikring, så du også kan få hjælp til at dække skaderne på din egen bil. 

Som oftest er det meget dyrt for unge bilister at forsikre sin bil, men sådan behøver det ikke være. Med vores UngBil-produkt får du en god bilforsikring til en lavere pris, hvis du vælger at samle dine forsikringer hos os. Det indebærer, at du som minimum tegner indboforsikring og ulykkesforsikring sammen med bilforsikringen.

Forsikringer til unge under 18 år

Unge under 18 år, der er flyttet hjemmefra, er dækket af forældrenes indboforsikring, hvis den er tegnet hos os. Indboforsikringen dækker, indtil den unge fylder 18 år, så længe han eller hun ikke er omfattet af en anden forsikring.

Hos Concordia Forsikring kan børn forsikres på forældrenes ulykkesforsikring eller på en særskilt børneulykkesforsikring. Hvis barnet er forsikret på forældrenes forsikring, vil han eller hun være omfattet indtil det fyldte 18 år. Vær opmærksom på, at den unge herefter skal tegne sin egen forsikring for fortsat at være dækket.

Skal I flytte fra hinanden?

Der er flere ting, som skal deles mellem dig og din partner, hvis I vælger at flytte fra hinden. Det gælder både ved separation, skilsmisse og afbrudt kæresteforhold. De fleste er klar over, at formue, bolig og indbo skal fordeles. Men de fælles forsikringer skal også opdeles. 

Rent forsikringsmæssigt betragtes du og din (tidligere) partner som én husstand, så længe I har fælles forsikringer – også selvom I måske allerede er flyttet fra hinanden og har fået hver sin adresse. Det betyder, at I fortsat deler betalinger og skadehistorik, og at I stadig kan ændre og opsige hinandens forsikringer.

Indboforsikring og rejseforsikring

Når I ikke længere deler adresse, skal I have hver jeres indboforsikring – og I skal begge stå angivet som forsikringstager med korrekt folkeregisteradresse på egen police. Det kan også være, I hver især får behov for ekstra dækninger, så som rejseforsikring, elektronikforsikring eller cykelforsikring. Eller måske har I brug for en anden indbosum, efter I har fordelt jeres ting imellem jer.

Husforsikring

Har I haft fælles hus, som skal sælges i forbindelse med, I flytter fra hinanden? Så behøver I ikke opsige eller ændre forsikringen. Det er nemlig købers forsikringsselskab, der skal opsige den nuværende forsikring på huset. Hvis I har solgt huset gennem en ejendomsmægler, vil mægleren typisk sørge for, at husforsikringen bliver opsagt i samråd med køber.

En husforsikring flytter altså ikke automatisk med forsikringstageren. Derfor skal du og din partner huske at få oprettet ny husforsikring, hvis I flytter i et andet hus. Skal I derimod flytte i lejlighed, vil udlejer eller ejerforeningen som udgangspunkt står for alt det, der vedrører selve bygningen.

Bilforsikring

Hvis du og din tidligere partner har haft fælles bil, og den ikke skal sælges, skal I beslutte, hvem der skal stå som ejer og bruger af den. Det gælder uanset, om I har ét eller flere køretøjer.

Sørg først og fremmest for at få bruger- og ejerforholdet korrekt registreret ved SKAT. Derefter kan du kontakte dit forsikringsselskab og få tilpasset forsikringen. Måske ændret dit årlige kørselsbehov sig, fordi du eller dine børn flytter.

Som udgangspunkt beholder du samme anciennitet som din tidligere partner, hvis han eller hun har stået som forsikringstager. Det vil sige, du bliver på samme pristrin som hidtil. Prisen kan dog ændre sig alligevel – f.eks. hvis du flytter bopæl til et andet postnummer.

Ønsker du en pris på en bilforsikring hos Concordia Forsikring? Så prøv vores prisberegner her.

Ulykkesforsikring

På en ulykkesforsikring med dødsdækning, er det som udgangspunkt ægtefællen, der modtager erstatning, hvis forsikringstageren dør. Derfor kan det være en god idé at tage stilling til, hvem der fremadrettet skal være begunstiget – og dermed berettiget til erstatning fra din ulykkesforsikring i tilfælde af, du går bort.

Hvis I har børn under 18 år, skal I også blive enige om, hvem der skal stå for deres forsikring, så de er godt dækket i tilfælde af ulykker.

Skal I flytte sammen?

Står du over for at skulle flytte sammen med nogen – enten en ven, veninde, bofælle eller kæreste – så bør I få et fælles overblik over, hvordan I ønsket at være forsikret.

Inden I tegner fælles forsikringer, skal I tage stilling til, hvem der skal købe forsikringerne – og dermed stå som forsikringstager. Det vil som regel være nødvendigt, at forsikringstageren giver samtykke til, at vi som forsikringsselskab også må give oplysninger videre til den anden person.

Indboforsikring – flere eller færre ting?

Når I flytter sammen, er det en god idé at gennemgå jeres forsikringer, da forsikringsbehovet typisk ændrer sig. I har f.eks. kun brug for én indboforsikring og én rejseforsikring, mens der måske vil være brug for at justere forsikringssummen, nu hvor jeres ejendele kombineres.

Husforsikring – hvis I flytter i hus

Skal I flytte sammen i et hus, skal der styr på husforsikringen – også selvom én af jer måske kommer fra et hus. En husforsikring flytter ikke med. Derfor er nyt hus lig med ny husforsikring.

Ulykkesforsikring – I bør have hver jeres

Hvis I hver især har haft en ulykkesforsikring, skal I fortsat have det, efter I flytter sammen. Det skyldes, at en ulykkesforsikring er knyttet til den enkelte person og ikke til husstanden, som det er tilfældet med andre forsikringer. Børn kan dog enten forsikres på forældrenes dækning eller på en særskilt børneulykkesforsikring.

Bilforsikring – prisen kan ændre sig

I forbindelse med en flytning, kan prisen på bilforsikring ændre sig. Dit forsikringsselskab får automatisk besked fra folkeregisteret om, at du er flyttet til anden adresse, og tilpasser så præmien herefter. 

Hvis flytningen eksempelvis betyder, at du eller din partner/bofælle får længere til arbejde, er det desuden vigtigt, at du får ændret det årlige kilometerforbrug på din police.

Køber eller sælger du en bil i forbindelse med flytningen, bør du også kontakte dit forsikringsselskab.

Skal du flytte? Få hjælp til dine forsikringer

Hvis du er i tvivl om, hvordan dit behov for forsikringer ændrer sig i forbindelse med flytning, så kontakt os eller bestil et uforpligtende forsikringstilbud. 

Vi garanterer personlig rådgivning og hjælper med at finde en forsikringsløsning, der passer til din nye boligsituation.

Bestil et tilbud