Gør sommerhuset klar til en ny sæson

Vinteren kan sætte sine spor på dit sommerhus. Derfor er det en god idé at undersøge huset for skader, så du sikrer dig, at dit fristed er klar til den nye sæson.

Vinterens vejr sætter sit præg på dit sommerhus

Når foråret nærmer sig, og vejret begynder at blive bedre, er det for mange sommerhusejere tid til at tage fritidshuset i brug igen.

Men den lange periode med hårdt vejr og lave temperaturer kan slide på huset. Og mange af vinterens "ar" på sommerhuset skyldes fugt- og frostskader - eller skader fra tø-vand, der er trængt ind gennem utætheder på tag og i vægge.

Sådanne skader kræver måske reparation, men hvis du ikke får gjort noget ved problemerne i tide, kan de udvikle sig og ende med at blive langt større.

I nogle tilfælde kan skaderne være dækket af din sommerhusforsikring. Men uanset hvad, så gør du dig selv en stor tjeneste ved at forebygge og vedligeholde huset løbende.

Derfor får du her de 10 bedste tips til forårsklargøringen af sommerhuset.

Inspiration til forårstjek af sommerhuset:

  • Det første og måske vigtigste tjek sker, når der åbnes for vandet
  • Åben langsomt for vandet, samtidig med at aftapningsstederne overvåges. Så kan du hurtigt lukke, hvis en utæthed pludselig skulle vise sig. Når der er åbnet helt op, og du har sikret dig, at alle aftapningssteder er lukket, skal din vandmåler stå helt stille. Gør den ikke det, har du en utæthed, som du hurtigst muligt bør finde og få udbedret
  • Kontroller at vandlåse under køkken- og håndvaske er tætte. Husk også toilettets vandlås
  • Undersøg at køleskab, fryser og komfur fungerer og afprøv husets elektriske relæ
  • Se vægge og lofter nøje efter. Fugtskjolder kan afsløre utætheder fra tag, omkring skorsten, eller afsløre at der kommer vand ind i huset fra tagrender eller fra tagnedløb
  • Tagbeklædning, skorsten samt skorstenens ind- og afdækning efterses for skader
  • Tagrender, tagnedløb og tagbrønde kontrolleres
  • Vinduer og døre efterses. Der skal måske smøres hængsler eller det kan være nu, at den gamle lås bør udskiftes
  • Endelig er det en god ide at gå træerne efter, og se om der er grene, der bør fjernes
  • Skulle der under gennemgangen af huset dukke en skade op, f.eks. fra en vinterstorm, er det endnu ikke for sent at anmelde skaden til dit forsikringsselskab - bare anmeldelsen sker hurtigst muligt efter du har fået kendskab til skaden

Har du husket sommerhusforsikringen?

Selvom du passer godt på dit sommerhus og gør, hvad du kan, for at forebygge skader, så kan du alligevel være uheldig. Huset er nemlig ekstra udsat, når det i kortere eller længere perioder står ubeboet – ikke kun for at blive ramt af vand- og vejrskader, men også for indbrud. 

Derfor er det vigtigt, at du har en god fritidshusforsikring til dit sommerhus.

Læs mere om fritidshusforsikring