Gør huset klar til forår og sommer

De fleste huse kan bruge en overhaling, når de mørke og kolde måneder er forbi. Få gode råd til, hvordan du gør din bolig klar til forår og sommer.

Indendørs

Tjek vand- og varmerør

Utætte rør giver risiko for vanskader i boligen. Som husejer bør du derfor jævnligt holde øje med, om alle vandrør og varmerør er tætte. Det kan dog være svært at se med det blotte øje, da mange rør befinder sig under gulvet eller i vægge.

Prøv at lukke alle vandhaner og slukke for alt, der bruger vand i huset – f.eks. vaskemaskine, opvaskemaskine og lignende. Se derefter på din vandmåler. Hvis måleren bevæger sig, kan det være tegn på utætheder ét eller flere steder.

Hvis jeres vandforbrug stiger markant uden grund, er der også en overvejende sandsynlighed for, at noget er galt.

Har du mistanke om, at der er utætte rør i huset, bør du få en fagperson til at tage hånd om problemet hurtigst muligt.

Tjek røgalarmer

I tilfælde af brand kan en røgalarm være forskellen på liv og død. Derfor skal du give alle husets røgalarmer et grundigt tjek for at sikre dig, at de stadig virker.

Hold testknappen på røgalarmen inde i nogle sekunder, så alarmen udløses. Hvis alarmen bipper med jævne mellemrum, skal batteriet skiftes

Sørg også for at rense røgalarmen, da støv kan være årsag til, at alarmen ikke virker optimalt.

Grundig forårsrengøring og daglig udluftning

Lav en grundig forårsrengøring af huset. Ryd op, og få smidt de ting ud, du ikke bruger mere. Støvsug og vask gulvene. Rens gulvafløb og tjek flisefuger. Og husk at lufte ud – gerne hver dag. Det mindsker risikoen for skimmelsvamp og husstøvmider i huset.

Udendørs

Gennemgå tag, og tagrender og nedløbsrør

Det er en god idé at tjekke dine tagrender for blade, grene og andet skidt, der kan have samlet sig deri i løbet af efteråret og vinteren.

Hvis vandet samler sig i tagrenden og ikke kan løbe væk, risikerer du, at det i stedet ledes ind i tagkonstruktionen. Det kan give vandskader og på sigt forårsage alvorlige skader på konstruktionerne.

Sørg også for at få repareret utætheder i tagrender og nedløbsrør, så du undgår skader på facaden.

Tjek, om rygningen (toppen) på taget er intakt – og kig grundigt efter løse tagsten og tagplader. Holder du ikke løbende øje med dit tag, risikerer du at få råd, svamp og vandskader i din bolig.

Tjek sokkel og murværk

Gå murværket efter. Sørg for at få repareret steder, hvor puds eller fuger er skallet af, så fugt ikke kan trænge ind og give skader.

Se efter, om der er revner eller huller i soklen, og reparer eventuelle skader. Det er vigtigt, at soklen er tæt, så vand ikke kan trænge ind.

Husk forsikringen til huset

Du kan som husejer spare rigtig mange penge ved at give dit hus et årligt tjek og forebygge store reparationer.

Når du gennemgår huset, kan du passende give din forsikring en gennemgang også.

En god husforsikring dækker ikke blot brand- og stormskader. Du har ofte mulighed for at tilkøbe yderligere dækning. Derfor er det en god idé, du sikrer dig, at du har en forsikring, der passer til netop dit behov.

Hos Concordia Forsikring har du blandt andet mulighed for tilvælge svampe-, råd- og insektskadeforsikring eller udvidet vandskadeforsikring til din husforsikring.


Læs mere om parcelhusforsikringen her eller bestil et uforpligtende tilbud.