Sådan gør du campingvognen klar til en ny sæson
Giv din campingvogn et grundigt tjek, så du sikrer dig, at den er i topform, når sæsonen skydes i gang.
Her får du 10 gode råd til klargøring af din campingvogn, så du undgår ubehagelige overraskelser og trygt kan nyde campingsæsonen.
- Smøring: Smør alle bevægelige dele af campingvognen med olie, f.eks. håndtag, hængsler og støtteben. Vær opmærksom på at komme godt omkring undervognen.
- Vandanlæg: Tjek vandanlægget. Dette er særlig vigtigt, hvis du ikke fik tappet vandet i varmtvandsbeholderen, før vognen blev kørt i vinterhi – vinterens kulde kan nemlig give frostsprængninger, og det er en kedelig opdagelse at gøre, når først du står på campingpladsen.
- Aftræk: Undersøg alle installationer i kabinen og tjek, om der er ordentligt aftræk op gennem skorstenen. Skidt og møg kan sætte sig som en prop i skorstenen og stoppe aftrækket, hvilket i værste fald kan resultere i kulilteforgiftning.
- Fugt: Gennemgå vognen udvendigt for revner, tjek indvendigt om den lugter jordslået, og se efter fugt under hynder og madrasser. Det anbefales desuden, at du minimum hvert andet år får udført en fugttest af din campingvogn. Fugtesten er et kontrollerende eftersyn, hvor vognen gennemgås for fugt og karosseriutætheder – som ellers på sigt kan forårsage svamp og gøre vognen ubeboelig.
- Bremser: Bremserne er én af de vigtigste komponenter, når det kommer til sikkerhed – og derfor skal de tjekkes jævnligt. Som anbefaling bør du få bremserne tilset af en fagmand hvert tredje år, men det afhænger naturligvis af, hvor ofte du kører med din campingvogn.
- Dæk: Også dækkene er vigtige for din sikkerhed. Kig efter tegn på mørning eller slidtage, og husk at tjekke, at lufttrykket er korrekt. Kontrollér ligeledes alderen på dækkene. Campingvognsdæk bør skiftes senest, når de er 10 år gamle, men allerede efter 4-5 år bør du være ekstra opmærksom på revner og alderstegn. Du kan finde produktionsdatoen på siden af dækket under DOT.
- Reservehjul: Sørg for at have et reservehjul med i vognen. Dækket skal helst være af samme type som de resterende, og også her skal lufttrykket være i orden.
- Lys: Tjek at alle lys og lygter på campingvognen er intakte – og at de virker – så du er sikker på at blive set på vejene.
- Gastest: I Danmark er der ingen krav om, hvor ofte du skal have foretaget gastest på din campingvogn. Det anbefales dog, at du gør det hvert andet år. På den måde kan eventuelle utætheder og fejl opdages, og ulykker kan forebygges.
- Fortelt: Har du fortelt til vognen, er det altid en god idé at slå det op inden afrejse. På den måde kan du opdage – og ikke mindst reparere – eventuelle skader, så disse ikke udvikler sig.
Husk campingvognsforsikringen
Det er vigtigt, at du har styr på forsikringen til din campingvogn, så du er sikret, hvis uheldet er ude.
Er du i tvivl om, hvordan din campingvognsforsikring dækker, så ring til os på 63 14 44 44 eller send en e-mail. Du kan også bestille et tilbud – det er gratis og uforpligtende for dig at få rådgivning.