Har det sneet - stå tidligt op og ryd fortovet

01. december 2021 09:00

Ligger der sne, skal du både sørge for at komme af sted i god tid og få ryddet fortovet og indkørslen, inden du tager på arbejde. 

Fortovet skal være ryddet for sne, inden du tager på arbejde om morgenen, hvis det altså er holdt op med at sne på det tidspunkt.

Retspraksis siger, at fortovet og indkørslen skal være ryddet imellem kl. 7 om morgenen og kl. 22 om aftenen på hverdage. Det er ikke nødvendigt, at du tager hjem fra arbejde for at rydde sne. Det er i orden, hvis du først gør det, når du har fri.

Hjælp din nabo i ferien

Pligten til at rydde sne gælder altid. Også selv om du eksempelvis tager på ferie. Hvis du ikke selv har mulighed for at tage snerydningstjansen, må du aftale snerydning med en nabo eller andre. Ansvaret ligger dog altid hos den enkelte husejer.

Er naboen rejst på ferie uden at arrangere snerydning, gør du naboen en stor tjeneste ved lige at hjælpe med at rydde hans fortov. Et snedækket fortov giver ikke bare en stor risiko for folk, der falder. Men det er også et klart signal til indbrudstyve om, at husets ejere er rejst på ferie.

Sommerdæk er en glidebane

Forsikringsoplysningen råder alle til at køre hjemmefra i god tid og følge med i radioen, når det har sneet.

Har du ikke fået sat vinterdæk på bilen, skal du være særligt opmærksom med at køre ud i snevejret. Og så er det en god ide for alle trafikanter at have en skovl og et tæppe med i bilen, hvis bilen skulle sidde fast.

Se vejrvarsler på DMI