Udendørs gør det selv-projekter

24. maj 2017 10:35
Har du en ulykkesforsikring?

Udendørsfolket med hang til have- og andet gør det selv-arbejde er på vej op i omdrejninger. Men ifølge statistikkerne kommer alt for mange til skade undervejs. Hver tredje dansker havde ikke en ulykkesforsikring, da skaden skete. Det viser nye tal fra brancheorganisationen Forsikring & Pension på basis af en undersøgelse fra Epinion.

​Nogle slapper af ved det. Ren terapi. Andre gør det af nød og af pligt. Enten i egen have eller i andres. Vi klipper hæk, slår græs, kløver brænde, ordner tagrender eller maler lige noget træværk. Uheldigvis var der i 2016 knap 20.000 danskere, der undervejs i projekterne kom ud for en ulykke. Det viser de seneste tal fra Ulykkes Analyse Gruppen på Odense Universitetshospital.
 
Er du uheldig og må på skadestuen, er det betryggende at have en ulykkesforsikring. Den kan nemlig hjælpe dig økonomisk, hvis du får konstateret varige mén. Men der er mange danskere, der ikke har en ulykkesforsikring. Faktisk havde 44 procent ikke en forsikring, da de kom til skade under havearbejdet, mens 31 procent ikke havde en forsikring under gør det selv-arbejdet. Det viser en ny spørgeundersøgelse, som Epinion netop har lavet for brancheorganisationen Forsikring & Pension.
 
- En ulykkesforsikring dækker dig i tilfælde af et ulykkestilfælde. En ulykkesforsikring kan udbetale erstatning, hvis du får varigt mén (på mindst fem pct.), får beskadiget tænderne eller dør på grund af en pludselig ulykke. Når du køber en ulykkesforsikring, skal du tage stilling til, hvad din forsikringssum skal være, samt om du ønsker tilvalgsdækninger, som bl.a. kan sikre en højere dækning ved alvorlige skader, siger Anja Lintrup Sørensen.
 
Når du vil købe en ulykkesforsikring, så spørg dig selv:

1. Skal forsikringen dække dig hele døgnet eller kun i fritiden?
2. Har du brug for tillægsforsikringer som fx brilleskade, behandlingsudgifter, dobbelter-statning osv.
3. Hvor stor et mén skal du have for at få erstatning? Fx fem eller otte procent

Forsikringsoplysningens gode råd til havearbejdet:
- Kast dig ikke ud i opgaver, som du usikker på, om du kan klare selv
- Tjek at sikkerhedsanordningerne virker på dit udstyr – og lad være med at ændre eller pille ved dem
- Stop altid græs- eller hækkeklipperen, hvis noget har sat sig fast
- Brug solidt fodtøj og sikkerhedsudsyr
- Sørg for have en ulykkesforsikring

Her kan du læse, hvad Concordia Forsikrings ulykkesforsikring dækker